Descriere Curs

Realitate augmentata (AR) este un concept ce presupune imbunatatirea (augmentarea) perceptiei unui observator asupra mediului inconjurator, prin suplimentarea acestuia cu diverse elemente  ce imbunatatesc procesul cognitiv.

Aplicatiile AR care se bazeaza pe ultima tehnologie din domeniu pot sa fie folosite in atat de multe domenii! Trecand de la marketing si educatie, pana la diferite evenimente si chiar muzee.

Trăim într-un secol în care tehnologia a evoluat atât de mult încât ținem în buzunare telefoane cu o putere de procesare extraordinara, pe care doar in urma cu cativa ani abea daca le aveam in calculatoarele cele mai performante. Unul dintre beneficiile acestei evoluții e că poți să-ți transformi mobilul în orice, de la niște ochelari de realitate virtuală, la un proiector de holograme 3D. Cea mai fascinantă direcție pornită din intrarea tehnologiei virtuale pe mobil este „realitatea augmentată". Introduci elemente virtuale peste fundalul real pe care-l percepe mobilul, sau tableta.

Folosind un dispozitiv cu cameră (telefon, tabletă, laptop, cameră digitală etc.) se poate modifica în timp real ceea ce este filmat.

Impreuna o sa invatam cum sa creeam aplicatii reale de realitate adaugata, cu propriile noastre imagini si video-uri, in propriul nostru univers virtual.

O sa folosim aplicatii precum Aurasma (https://www.aurasma.com/) pentru telefonul mobil sau Leap Motion (https://www.leapmotion.com/) pentru laptop/calculator sau chiar o pereche de ochelari de Realitate Virtuala.

Demo-uri

  • Aurasma: https://www.youtube.com/watch?v=1PP3Q3dyA7A
  • Leap Motion: https://www.youtube.com/watch?v=rnlCGw-0R8g

Cerinte curs:

  • Telefon cu camera video (Sistem de operare Android sau Apple)
  • Tableta cu camera video (Sistem de operare Android sau Apple)