Programul evenimentului

IT will be FUN! – Tabara de IT si dezvoltare personala, editia a X-a, 13 -17 septembrie 2017, Suceava
Agenda detaliata

Ziua I – miercuri, 13 septembrie, ajungem la Suceava (ne cazam), ne vor ura bun venit, gazdele noastre de la Universitatea Stefan cel Mare din Suceava, si ne cunoastem. Se numeste in limbaj de team-building, ice-breaking, adica sa spargem gheata intre noi, sa ne simtim bine si sa ne distram putin. Dincolo de IT să vedem cum suntem și ce potențial de viață avem, cu alte cuvinte să ne explorăm pe noi înșine și să ne descoperim!

Ziua a-II- a – joi, 14 septembrie

1. Vom intra intr-o videoconferinta despre oameni si tehnologie cu dl Varujan Pambuccian deputat, seful Comisiei pentru Tehnologia Informației și Comunicații din cadrul Camerei Deputaților.
1. Urmatoarea tema  este “Pune mana si lucreaza”, adica un fel de “hands-on- lab”  dedicat tehnologiilor care ne-au schimbat si continua sa ne transforme viata, de data aceasta ne vom opri la: Conceptul de Smart City prin ochii cetatenilor

Utilizand Survey123 by Esri ne propunem sa demaram o ancheta privind asteptarile cetatenilor de la un Smart City . In cadrul seminarului vom utiliza tehnologia ArcGIS pentru a crea chestionare in cadrul carora componenta geospatiala joaca un rol important. Participantii vor avea posibilitatea crearii chestionarelor si aplicatiilor de monitorizarea in timp real al raspunsurilor oferite. Se vor colecta date in timp real utilizand echipamentele mobile de tip tableta sau telefon.

Instructor:

Florin Dumitrascu – Esri Romania

2. Continuam cu un excelent program complementar cu tema: Știi sa comunici? Să iei decizii? Să negociezi? Să-ți gestionezi optim timpul ? – Un atelier prin intermediul caruia participanții vor interactiona cu o echipa de specialisti care ii vor introduce in stiinta si arta comunicarii, putand astfel să-și dezvolte abilitățile de comunicare prin intermediul unor exercitii practice si distractive.

3. Dupa masa de pranz, reprezentantii Orange ne vor introduce din perspectiva lor in conceptul de Smart City. Vom cunoaste conceptele fundamentale intr-un oras inteligent, solutille Orange pentru orase inteligente si beneficiile pe care acestea le ofera municipalitatilor. Ca studiu de caz va fi folosit orasul Alba Iulia si vom urmari solutiile live pentru a intelege beneficiile aduse

4. Dupa amiaza, vom avea parte de intreceri sportive atat la bazinul de inot cat si pe terenul de sport. Daca conditiia fizica nu ne preocupa, vom face o vizita Observatorului Astronomic din Suceava

Ziua  a III-a – vineri, 15 septembrie

 1. Tema diminetii: „Introduction to Code-golf”, Adrian Popovici,
  ASSIST Software
  Vom intra intr-o competitive de programare distractiva, in care participantii se vor stradui sa implementeze un algoritm folosind un numar minim de caractere.
 2. Programul complementar: Viziune, Atitudine, Comportament,
  vom cauta in fiecare dintre voi liderul care asteapta sa fie descoperit.
  Vei afla de la dl Silviu Hotaran, Training leader – GKTI Semper Human, totul despre adevaratul tau potential si toate raspunsurile la provocarilor complexe cu care te confrunti la inceput de drum in cariera IT. Silviu Hotăran a devenit ”antreprenor in educatie” la inceputul anului 2009, pasiunea si obiectivul sau fiind schimbarea si dezvoltarea oamenilor, echipelor si organizatiilor, prin proiecte complexe (training, coaching, mentoring etc), orientate pe obiective.
  In perioada 1996-2008 Silviu a fost General Manager la Microsoft, 9 ani pentru filiala din România si 3 ani  pentru Europa de Sud Est, unde a raspuns de dezvoltarea afacerilor si organizatiilor Microsoft din 12 tari.
 3. Nu uitam ca suntem in Bucovina si dupa pranz, vom pleca sa vizitam cele mai frumoase obiective turistice din zona care pe langa frumusetea lor arhitecturala, au și o valoare istorica importanta: Cetatea de Scaun a Sucevei, Hanul Domnesc, Muzeul Satului Bucovinean

Ziua a IV-a – sambata, 16 septembrie

 1. Tema diminetii: Telecomunicatiile, mobilitatea, aplicatiile in contextul unei lumi globale aflate intr-un proces continuu de digitalizare si provocarile acestei transformari.
  Compania Orange ne va familiariza cu conceptele fundamentale de Smart Territories cu accent pe orase inteligente. Vom avea ca studiu de caz orasul Alba Iulia si solutiile care ajuta orasul sa devina mai inteligent. Participantii vor participa la un hands-on demo interactiv in care li se vor arata datele obtinute din solutiile implementate in Alba Iulia si cum vor putea fi replicate pentru Suceava oras inteligent si vor fi astfel provocati sa aduca idei noi de folosire a datelor existente.
 2. Programul complementar: Cariera “powered” by IT: job – cariera – vocatie, sursa motivatiei (trebuie – pot – vreau).
 3. Seara, distractia va cunoaste cote maxime in ritmul cantecelor de chitara si al pasilor de dans

Ziua a V-a – duminica, 17 septembrie : Avem festivitate! Diplome de absolvire, premii si… cu tristete plecam acasa!