Soluții GeoSpațiale pentru promovarea Turismului Montan – ESRI Romania

Solutiile geospatiale capata amploare devenind din ce in ce mai prezente in activitatile noastre de zi cu zi. Cu totii folosim sistemele de navigatie, hartile online ne sunt indispensabile, serviciile bazate pe locatie au o influenta din ce in ce mai mare in societate, iar dronele nu mai sunt o noutate.

In cadrul seminarului interactiv – Descopera Busteniul la pas!, vom utiliza tehnologiile Cloud GIS pentru a crea o Aplicatie Web GIS ce va oferi oricui posibilitatea de a descoperi statiunea Busteni si imprejurimile. Cum arata Busteniul astazi?, Ce obiective turistice pot sa vizitez in zona? Cum ma deplasez si ce alternative am de-a lungul rutei mele? …sau Cum pot sa contribui la imbunatatirea infrastructurii si la infrumusetarea zonei? sunt doar cateva din intrebarile la care participantii vor raspunde prin harta online si analize spatiale integrate. In realizarea acestui proiect colaborativ, participantii vor imbina utilul cu placutul, descoperind Busteniul la pas, in teren, si transpunandu-l intr-o statiune virtuala.

Participantii, sub indrumarea coordonatorilor, vor merge in teren, pe trasee prestabilite si vor colecta cu ajutorul aplicatiilor mobile realizate/instalate in cadrul Laboratorului ce precede activitatea de teren, o serie de date spatiale si informatii ce vor fi integrate in aplicatia web realizata. Aplicatiile mobile vor consuma imaginile colectate anterior cu drona.