Domeniul IT a scris și scrie în România o poveste de succes care, desigur, nu ar putea exista fară tineri și fără interesul lor într-o pregătire complexă, dincolo de studiile universitare propriu-zise. Tabăra de IT și dezvoltare personală le deschide calea spre a-și descoperi adevăratul potențial, fiind această îmbinare între “hands-on labs” (aplicații practice, tutoriale etc) dar și sesiuni interactive de autocunoaștere, de lucru în echipă sau management de proiect, setare de obiective, leadership etc.

În acest an, ne-am bucurat de parteneriatul cu Universitatea Ovidius, astfel încât să aducem partenerii noștri din IT la “sursă” mai ales că de-a lungului timpului, ne-am bucurat și de participarea unor studenți ai prestigioasei instituții de învățământ superior din Constanța. Ideea de bază este că vrem să promovăm mai mult universitățile și eforturile care se fac pe plan local de a pregăti tineri talentați în domeniul IT.

Invitat special ne va fi dl Dr.H.C. ing. Dumitru-Dorin PRUNARIU, membru de onoare al Academiei Române şi singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, dânsul ne va insufla motivația necesară pentru a ne urma pasiunea și a exploata întreg potențialul oferit de tehnologie în cadrul sesiunii: Crede în visul tău! Numai cerul este limita!

Programul va consta în cursuri interactive care vor avea loc în amfiteatrul modern al Facultății de Matematică și Informatică, în prima parte a zilei (09.30 – 13.30), vor fi workshopuri cu tematică dedicată tehnologiilor moderne precum: Realitatea Augmentată, AI, IoT, Game design, inginerie aerospațială, securitatea cibernetică, aplicațiile Geospațiale (Web Gis). Laboratoarele de informatică vor alterna cu atelierele de dezvoltare personală.

Astfel, în cadrul seminarului: Scurtă introducere în tehnologiile realităților mixte, vom descoperi perspectiva trivalentă a mediilor de realitate virtuală și augmentată atât din punctul de vedere al elementelor structurale și evolutive ale acestor medii dar și din perspectiva utilizatorului lor.  Vom face modelare 3D, vom folosi tehnici de iluminare și texturare a obiectelor, tehnici de animație și de interacțiune a utilizatorului. Toate acestea se vor întâmpla sub atenta îndrumare a dlui Prof. dr. Dorin-Mircea POPOVICI, Facultatea de Matematică și Informatică, Univ. Ovidius, fondator și coordonator al echipei de Cercetare în Realitate Virtuală și Augmentată (CERVA). O altă temă interesantă, abordată în cadrul evenimentului este energia regenerabilă, vom face un Top de 5 mituri despre energia regenerabilă, aflăm ce e mit, ce e adevăr și multe moduri de a conserva resursele planetei și tehnologiile care ne ajută să profităm la maxim de sursele regenerabile de energie. Trainer ne va fi – Eduard BODOR, Business Development Manager pentru centre de date, APC by Schneider Electric.

Tot dânsul ne va susține o prelegere despre tot ce înseamnă IoT și viața noastră inteligentă, cum de la finanțe la retail, la transport și energie, inovațiile digitale remodelează industriile, schimbând modelele existente de afaceri și de operare, practic IoT devenind omniprezent. Pe lângă rolul regional de Solution Architect în cadrul Schneider Electric, fiind specializat in infrastructuri pentru centre de date și pornind de la un hobby, în ultimii 10 ani, Eduard a studiat psihologia, în prezent având competențe în psihologie clinică, hipnoterapie și psihoterapeut în Psihoterapie pozitivă (membru al WAPP – World Association for Positive Psychoterapy) și Terapii cognitiv comportamentale.

Vom continua cu dezvoltarea abilităților de business și vom asista la o lecție despre IT și antreprenoriat, cu siguranță fiecare dintre noi își dorește să-și deschidă propria afacere, vom vedea și cum. În identificarea și gestionarea oportunităților/șanselor ne va ajuta dl antreprenor în educație – Silviu Hotăran, a cărui pasiune este schimbarea și dezvoltarea oamenilor, echipelor și organizațiilor, prin proiecte complexe (training, coaching, mentoring etc), orientate pe obiective. În perioada 1996-2008 Silviu a fost General Manager la Microsoft, 9 ani pentru filiala din România și 3 ani pentru Europa de Sud Est, unde a răspuns de dezvoltarea afacerilor și organizațiilor Microsoft din 12 țări.

După prânz vom avea activități de relaxare și distracție pe plajă, după care cină și fun!

Vino alături de noi și descoperă multe trucuri ale meseriei de IT!

Te așteptăm!
Echipa Taberei de IT