In cadrul taberei IT will be fun, ziua de 25 septembrie va fi dedicata unui domeniu deosebit de competitiv, cel al centrelor de date, cu care ne va familiariza dl Eduard Bodor, Data Center BDM pentru Europa Centrala si de Est la APC by Schneider Electric, companie specializată la nivel global în managementul energiei. Dansul va face o incursiune in evolutia continua a centrelor de date, cantitatea imensă de date generată în lumea digitalizată în care trăim, determinand o creștere tot mai mare a cererilor de spații destinate prelucrării și stocării acestor date. Acest lucru a facut ca in ultimii ani, sa apara o sumedenie de tehnologii noi care au un impact semnificativ asupra centrelor de date, iar evoluția pieței, mai ales cea de colocare și cloud computing, sa puna o presiune semnificativă pe competitivitate.

La nivel global, premisele de schimbare fundamentală a modelului de business sunt create, context în care centrele de date cunosc schimbari semnificative pentru a răspunde pe de o parte cerințelor tot mai complexe ale clienților iar, pe de altă parte, pentru a face față provocărilor legate de creșterea exponențială a datelor (Big Data), de cerințele de securitate a datelor, de managementul riscului și recuperarea datelor după dezastru și de efientizarea costurilor.

Se vorbește de revolutionarea centrelor de date pentru că de acestea se leagă într-o formă sau alta, toate direcțiile majore ale momentului care vor schimba tehnologia informației: mobilitate (acces de oriunde), internetul tuturor lucrurilor, fabricația și producția 3D, analiza datelor din uriașul volum de date (Big Data Analitycs), mașini și dispozitive inteligente, cloud/client computing, aplicații definite soft și infrastructuri ca servicii.

Cea de-a doua parte a prezentarii va fi dedicata eficientei energetice – un domeniu care preocupa tot mai mult omenirea.
Utilizarea eficientă a energiei constituie în prezent un aspect al preocupării generale de utilizare eficientă a resurselor materiale de orice fel, determinată de conştientizarea caracterului epuizabil al acestora.

Astfel, eficienţa energetică a devenit o necesitate economică, exprimată concentrat prin condiţia de reducere a ponderii cheltuielilor cu energia în cadrul costurilor totale de producţie.

 

Scurta biografie

eduard bodor_trainerDl Eduard Bodor este in varsta de 48 de ani si a absolvit ca prima specializare Facultatea de Autovehicule rutiere din cadrul Universitatii Transilvania Brasov .

In ultimii 13 ani a lucrat ca Product Manager pentru solutii de electroalimentare in Genesys Distribution, ca Product Manager pentru produse APC in Tornado Sistems, iar din anul 2007 a ocupat mai multe pozitii in cadrul APC by Schneider Electric.

Acum ocupa o pozitie regionala (pentru Europa Centrala si de Est) in Schneider Electric, ca Business Development Manager pentru Centre de Date.

In cursul carierei a obtinut mai multe certificari profesionale si tehnice, dintre care le mentionam doar pe cele obtinute in ultimii ani.
– Din anul 2012 este certificat ca ATS (Accredited Tier Specialist) de Uptime Institute pentru centre de date.
– In anul 2014 a absolvit cursul de Manager de Proiect acreditat de PMI (Project Management Institute)
– Din dorinta de dezvoltare personala si pentru a-si urma o mai veche pasiune a absolvit in 2012 si Facultatea de Psihologie din Universitatea Bucuresti, iar anul acesta a absolvit si un master in psihologie clinica si hipnoza la Universitatea Titu Maiorescu, acum fiind si in formare complementara ca Psihoterapeut.