IT Will be FUN

Tabara de IT și dezvoltare personală

ediția a XIII-a

14 – 17 februarie, Brasov

Unde?

Brasov

Prețul este 400 lei

Înregistrează-te!

Tabăra de IT – ediția de iarnă – este un proiect dedicat studenților, absolvenților și pasionaților de IT, în care îmbinăm aprofundarea cunoștințelor de informatică cu atelierele de dezvoltare personală și bineînțeles, cu distracția. Indiferent de nivelul de cunoștințe în domeniu, după Tabara de IT, vei trece la nivelul următor, vei avea ocazia să explorezi arii noi din domeniul IT și să-ți cultivi deprinderile tehnice prin metode de învățare non-formală fără să uităm de jocurile și activitățile care te vor ajuta să-ți  descoperi propriile abilități și calități. Altfel spus, este vorba de o tabară frumoasă despre IT și despre noi! Cum care noi? Fiecare dintre noi!

Unde? la Brașov, cochetul oraș de la poalele Tâmpei, unde de altfel, pe la 1399, a apărut prima scoală românească.

Când? Între 14- 17 februarie, așa ca după sesiune, ca să ne simțim bine cu toții că doar am scăpat de griji!

Și ce vom face acolo? Puțin din toate cele care contează pentru viitorul vostru: Robotică și Realitate Virtuală, Inteligența artificială, IoT, Game design, inginerie aerospațială, securitatea cibernetică, aplicațiile Geospațiale (Web Gis) dar și sesiuni interactive de autocunoaștere, de lucru în echipă sau management de proiect, setare de obiective, leadership etc.

Ne vom și distra, vom face excursii și evident o petrecere de pomină de final!

Invitat special: cosmonautul Dumitru-Dorin Prunariu, născut la Brașov la 27 septembrie 1952, absolvent al Liceului de cultura generala nr. 4 (actualul Colegiu National “Grigore Moisil”), a început calea spre stele de la cercul de aeromodelism de la Casa pionierilor din Brașov, unde construia modele de planoare și de avioane, visând să devină constructor de aparate de zbor. Avea 17 ani când a dobândit premiul republican la Concursul de creații tehnice „Minitehnicus”. Cu această ocazie a primit carnetul de membru Minitehnicus nr. 103. 11 ani mai târziu avea să devină cel de-al 103-lea pământean care a ajuns în Cosmos.

Cazarea se face în camere spațioase de 2 sau 3 paturi, cu baie proprie, cu televizor si wi-fi în cameră. Vei mânca de 3 ori pe zi din delicioasele preparate ardelenești (româneşti şi săşeşti), mâncarea fiind proaspată, gatită tradițional în bucatăriile locale.    

Programul va consta în cursuri interactive care vor avea loc în modernul spațiu de cercetare, experimentare și testare al Institutului de Cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania, în prima parte a zilei (09.30 – 13.30), vor fi workshopuri cu durata a unei ore și 30 de minute, cu pauze de 15 minute între acestea. Laboratoarele de informatică vor alterna cu atelierele de dezvoltare personală.

 Activități în timpul liber: Vom vizita monumentele locale: Biserica Neagra, bastioanele cetatii, statuia lui Johannes Honterus, Piața Sfatului, Liceul Andrei Saguna, Scheii Brasovului, Biserica Sf. Nicolae care gazduiește Muzeul Prima Școală Românească, tiparnița deschisă aici in 1556 producând primele cărți scrise în limba română. Muzeul adăpostește o moștenire fascinantă de cărți și documente rare.etc. Serile vom juca jocuri de strategie și ne vom distra! 

Dacă ai 18 ani împliniți, dacă ești student (sau tânăr absolvent) al unei universități cu profil tehnic și nu numai, sau dacă ești pur și simplu pasionat de IT și vrei să cunoști, să te împrietenești, să înveți câte ceva “hands-on” și să te simți bine de tot, ÎNSCRIE-TE! (APASA AICI) Sincer, deși ati mai auzit asta, dar la noi locurile sunt chiar limitate!

Dacă ești cum se zice “early bird” adică dacă te inscrii până la data de 5 februarie, vei plăti doar 300 de lei (față de 400 lei cât este costul final). Noi iți asigurăm cazarea și toate mesele precum și accesul la toate activitățile pe care le vom face în timpul taberei. Transportul până la Brașov îți revine (mai ales că este gratis cu trenul)

Contactează-ne cumva: pe FB-ul Taberei de IT (https://www.facebook.com/TabaradeTalentIT/), pe email la gineta.rosca@ibusiness.com.ro, la tel. 0755 020 002 în fine, pe ce vrei tu! Și noi iți răspundem și mai ales, te așteptăm!

UNDE?

Brasov

Organizatori

iBusiness

Website: www.ibusiness.com.ro

 

Universitatii Transilvania din Brasov

Website: www.unitbv.ro

Partenerii Taberei de IT

Swiss Webacademy

Website: www.swissacademy.eu

AGORA

Website: www.agora.ro

BEST Brasov

Website: www.bestbrasov.ro

OSUBB

Website: www.osubb.ro

 

Sindicatul Studentilor din Cibernetica

Website: www.sisc.ro

 

 

 

 

 

LSRS

Website: www.lsrs.ro

 

 

 

 

 

 

Asociatia B-Right Media

Website: www.facebook.com/voluntariatbt

 

 

 

 

 

 

 

EESTEC

Website: eestec.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Frends

Website: www.frends.ro

 

 

 

 

 

Societatea Studentilor Voluntari

Website: https://www.facebook.com/Societatea-Studentilor-Voluntari…

 

 

 

 

 

 

 

OSUT

Website: http://osut.org/

Citește ultimele postări de pe blog:

 

13 cu noroc: Tabăra de IT și Dezvoltare Personală, 14-17 februarie, Brașov – Ediția cu numărul 13

Când am realizat că ne aflăm în fața ediției cu numărul 13 am ezitat puțin. Îi puteam da numărul 14 pentru că, la urma-urmelor, cine stă să le numere?! Dar am hotărât să nu trișăm și să mergem înainte cu încredere că doar, suntem oameni pragmatici și realiști (așa ne învață domeniul de care ne ocupăm) și că norocul (sau ne-norocul) de multe ori depinde de noi și de curajul pe care îl avem. Mi-am amintit de un film din seria Ocean 11 (cred ca le știți) care la un moment dat s-a numit “Ocean 13 plus una”. Deci,  dacă ei au avut curajul să nu spună “Ocean 14” atunci și noi puteam. Și acum, câteva cuvinte despre tabară, despre speakeri și parteneri, și, nu în ultimul rând despre participanți. Am debutat în forță joi, 14 februarie, cu o întâlnire informală cu scopul de a ne cunoaște mai bine, de a ne armoniza între noi (au fost studenți din multe centre universitare, inclusiv de la Brașov, Universitatea Transilvania), întâlnire facilitată și “condusă” minunat de către doamna Oana Bodor, un foarte distins și reputat psiholog cu care am avut privilegiul să colaborăm și în cadrul altor ediții ale taberei noastre. A fost mare animație, și, deși exprimarea pare un clișeu, gheața s-a spart! Îi mulțumim mult Oanei Bodor! Vineri și sâmbătă ne-am mutat, ca să zic așa, la Institutul de Cercetare și Dezvoltare al Universității Transilvania – o locație modernă, excepțională, dar….. cam nefolosită. Nu voi vorbi despre acest lucru în comentariul meu dedicat taberei, dar, cu mare părere de rău, am constatat pustietatea locului. Revin la ale noastre. Prima... citește mai mult

“Semințe” pentru educație în Tabăra de IT – Universitatea Ovidius Constanța, 19 -23 septembrie

Ediția cu numărul 12 a Taberei de IT s-a încheiat! A fost una foarte specială și de mare succes așa cum poate ați putut urmări pe pagina de Facebook. De ce specială? Pentru că am avut prilejul să întâlnim la Universitatea Ovidius niște oameni foarte speciali care confirmă din plin vechea zicală că “omul sfințește locul” și care, dincolo de valoarea lor profesională remarcabilă (la care voi reveni pe parcursul acestor scurte note) ne-au făcut să ne simțim acasă, înconjurați de prieteni care ne-au spijinit  pe tot parcursul organizării acestei tabere și, în egală masură, în timpul desfășurării acesteia. Mulțumirile noastre (în fine poate ar fi mai bine să zicem …Premiile noastre OskarIT) merg către dl prof. dr. Dorin-Mircea Popovici – Facultatea de Matematică și Informatică și lector univ. dr. Alexandru Bobe – Prorector – Universitatea Ovidius! Am fost, ca să zic așa, acasă în amfiteatrul universității în care ne-am bucurat de toate facilitățile și condițiile optime pentru o excelentă desfășurare a taberei noastre pe tot parcursul celor 5 zile de tabară. Apoi, au fost…… Constanța, marea și soarele (“incluse” în tabără) de care ne-am bucurat din plin în după amiezele de septembrie aproape de echinocțiul de toamnă! La momentul la care scriu aceste scurte impresii (la cald) în țară, la munte ninge, ceea ce este aproape imposibil de alăturat cu ceea ce am trăit doar cu câteva zile în urmă! Apoi, si firește aceasta nu este în nici un caz o ierarhie, am avut privilegiul să avem alături de noi ca prieteni (exprimarea oficială și corectă ar fi poate “special guests” sau keynote speakers) adevărate personalități pe care... citește mai mult

Crede în visul tău! Dă-i o șansă pasiunii tale – IT-ul!

Domeniul IT a scris și scrie în România o poveste de succes care, desigur, nu ar putea exista fară tineri și fără interesul lor într-o pregătire complexă, dincolo de studiile universitare propriu-zise. Tabăra de IT și dezvoltare personală le deschide calea spre a-și descoperi adevăratul potențial, fiind această îmbinare între “hands-on labs” (aplicații practice, tutoriale etc) dar și sesiuni interactive de autocunoaștere, de lucru în echipă sau management de proiect, setare de obiective, leadership etc. În acest an, ne-am bucurat de parteneriatul cu Universitatea Ovidius, astfel încât să aducem partenerii noștri din IT la “sursă” mai ales că de-a lungului timpului, ne-am bucurat și de participarea unor studenți ai prestigioasei instituții de învățământ superior din Constanța. Ideea de bază este că vrem să promovăm mai mult universitățile și eforturile care se fac pe plan local de a pregăti tineri talentați în domeniul IT. Invitat special ne va fi dl Dr.H.C. ing. Dumitru-Dorin PRUNARIU, membru de onoare al Academiei Române şi singurul român care a zburat în spaţiul cosmic, dânsul ne va insufla motivația necesară pentru a ne urma pasiunea și a exploata întreg potențialul oferit de tehnologie în cadrul sesiunii: Crede în visul tău! Numai cerul este limita! Programul va consta în cursuri interactive care vor avea loc în amfiteatrul modern al Facultății de Matematică și Informatică, în prima parte a zilei (09.30 – 13.30), vor fi workshopuri cu tematică dedicată tehnologiilor moderne precum: Realitatea Augmentată, AI, IoT, Game design, inginerie aerospațială, securitatea cibernetică, aplicațiile Geospațiale (Web Gis). Laboratoarele de informatică vor alterna cu atelierele de dezvoltare personală. Astfel, în cadrul seminarului: Scurtă introducere în tehnologiile realităților mixte, vom descoperi perspectiva trivalentă a mediilor... citește mai mult
Cât costă? Unde mă înregistrez?

Preț 400 Lei

Locuri disponibile!

Pentru mai multe informatii:

Echipa Taberei de IT,

Intr. Glucozei 37 – 39, sect 2, București

Gineta Rosca

e-mail: gineta.rosca@ibusiness.com.ro

Telefon: 0755 020 002